Visit SV

Goals for Integration

Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Idrott, motion och hälsa, Kultur och konst

En barn- och ungdomsaktivitet där barn från de närliggande flyktingboendena, och barn som redan bor i Älmhult bjuds in för att träffas, pröva på handboll och basket och även träffa duktiga spelare i dessa sporter.

Älmhults Handbollsklubb (ÄHK) och Elmhult Basketball Club (EBC) tar initiativet till ett idrottsevent för barn och ungdomar från närliggande flyktingboende och de som redan bor i Älmhult.
Målet är att alla barn och ungdomar ska få tillfälle att träffas, pröva på att spela handboll och basket, samt även bli inspirerade av professionella spelare.
”Upplägget är ”open gym”, det vill säga att alla rör sig fritt mellan olika aktiviteter i idrottshallen. Basket- och handbollsprofiler är inbjudna och de kommer att visa upp sig i sin sport, prata med deltagarna och även skriva autografer”.

ÄHK tar aktivt ställning mot rasism och utanförskap, bland annat genom kampanjen "ALLA VÄLKOMNA" vars budskap syns på alla matchkläder och som en banderoll på alla hemmamatcher.

Arrangörerna letar just nu sponsorer för att kunna förse deltagarna med mat, dricka, mm. De hoppas att ge deltagarna en minnesvärd dag, och att inspirera barn och ungdomar så pass av handboll och basket att de kommer att fortsätta att träna.

På förmiddagen är det främst aktiviteter för barn ca 6-12 år, och på eftermiddagen aktiviteter som passar bäst till juniorer från ca 12 år och uppåt. Ingen föranmälan behövs! Gratis!
Arr: Älmhult Handbollsklubb och Elmhult Basketball Club.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 070-710 70 97
Kontaktperson
Andreas Arvidsson

Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland. Hitta din lokala turistbyrå https://www.visitsmaland.se/sv

Build: 2021-10-14 09:12:32, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5814.cbischannel-347.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails