Visit SV

Nyfiken på biodling?

Kategori: Guidade turer, Trädgård
Datum: Lördag 4 sep 2021

Lär känna bina och deras liv i bikupan. Vad behöver man tänka på om man vill skaffa bin?Visste du att genom att låta gräset växa sig högt, och lämna kvar lite halvförmultnat trädgårdsavfall i en vrå i din trädgård, så hjälper du bin och andra insekter att klara sitt arbete som pollinerare bättre?

Rädda bina i Älmhult!
Rädda bina i Älmhult är ett projekt för att skapa ett blommande, surrande och attraktivt Älmhult. Det här är en av många aktiviteter som anordnas.

Medverkande
Heléne Olofsson från Älmhults Biodlarförening finns på plats och berättar om bin och biodling.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”Biodling för nybörjare”.

Bra att veta
Du kan välja att anmäla dig till klockan 11.00, 13.00 eller 15.00. Vi träffas vid bikuporna i Möckelsnäs Trädgård och Kulturcentrum. Träffen är utomhus så det är kläder efter väder som gäller. Det är gratis att vara med, men du måste föranmäla dig för att få en plats. Hela familjen är välkommen, men tänk på att varje person måste anmälas för sig. Läs mer och anmäl dig via länken nedan!

Passa gärna på att besöka utställningen, trädgården och caféet. Stanna hemma om du har förkylningssymptom.

Arr: SV Älmhult med partners

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0476-10959
Kontaktperson
Jenny Herz, SV
Arrangör e-post
jenny.herz@sv.se
Webbsida
https://www.sv.se/avdelningar/sv-kronoberg/kurser/nyfiken-pa-biodling--38191/

I närheten av


Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland. Hitta din lokala turistbyrå https://www.visitsmaland.se/sv

Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5814.cbischannel-347.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails