Visit SV

Cykeltur - Vakö Myr-rundan - 22 km

Visa karta

Den här trevliga cykelrundan kopplar ihop Älmhult och det speciella naturreservatet Vakö myr, där det finns en skyltad stig och en fin utsiktsplats. Vakö myr är en av sydsveriges största kalmyrar.

Denna runda är inte skyltad.
Start och mål är Stortorget i Älmhult.

 

Du startar i centrala Älmhult och cyklar norrut på Norra Esplanaden (1). Glöm inte att packa en matsäck som kommer väl till pass ute på ”Kullen” senare. Du passerar Älmhults golfklubb (2) för att strax därpå korsa väg 23 med stor försiktighet. Därefter slingrar sig rundan genom småländsk landsbygd. Notera möjligheten att kombinera denna runda med Råshultsrundan. I Möllekulla (3) och söder om Åbogen (4) korsar cykelrundan Helge å, där du kan hitta bra platser för en paus. Fortsätt annars till Vakö myrs naturreservat (5) för att parkera cykeln och fortsätta till fots ut på detta myrlandskap. Fortsätt sedan tillbaka mot Älmhult över Sutarekulls och Gölshults ängar och skog.

Visa mer
Build: 2021-02-26 18:18:44, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5814.cbischannel-347.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails