Visit SV

IKEA Museum

Adress: IKEAgatan 5, 343 36 Älmhult Visa karta

Adress: IKEAgatan 5, 343 36 Älmhult

I Älmhult är vi extra stolta över att kunna erbjuda dig ett besök på IKEA Museum - världens enda i sitt slag. Självklart ligger IKEA Museum i Älmhult för det var här IKEA föddes och det är här IKEA har sitt hjärta. På IKEA Museum får du berättelsen om både IKEA och våra hem på ett helt nytt sätt.

IKEA Museum är berättelsen om IKEA. I dåtid, nutid och framtid. Få berättelsen om starten i Älmhult och vidare ut i världen i byggnaden som en gång var världens första IKEA varuhus.

IKEA Museums huvudutställning är indelad i tre teman, Våra rötter, Vår berättelse och Era berättelser. En tillfällig utställning handlar om det som är extra aktuellt just nu och förnyas två gånger per år. När du vill ta en paus så äter du gott i restaurangen och handlar unika produkter i butiken. I Butiken finns produkter som bara kan köpas på IKEA Museum. Alla med anknytning till berättelsen om IKEA. Här finns förstås också museets profilsortiment och saker som passar till barn.

Restaurant Kökets meny är baserad på de berömda köttbullarna men i ny tappning. Välj kött, fisk eller vegetariskt. Här serveras också kalla rätter, matiga wraps och annat smått och gott. Du kan självklart ta bara en kaffe, ett glas vin eller en öl. Vid vackert väder har uteserveringen öppet.

Visa mer

Om denna aktivitet